Reteta de pepene verde murat la borcan. Un adevarat deliciu

de: Simona
20 10. 2018, 16:41

Ingrediente

-pepene verde

-30 g de sare la 1 l de apă

-15 ml de oțet de 9 % (la 1 l de apă)

Reteta de pepene verde murat la borcan

Mod de preparare

1. Spălați pepenii verzi și tăiați-i pe lățime în rondele de 2-3 cm grosime.

2. Apoi tăiați rondelele în bucăți potrivite și așezați-le în borcanele spălate și sterilizate preventiv.

3. Turnați deasupra apă clocotită și lăsați la infuzat timp de 10 minute, apoi scurgeți apa și repetați încă o dată procedura.

4. Scurgeți apa după 10 minute și turnați deasupra saramura clocotită. Saramura se fierbe timp de 10 minute, se strecoară printr-un tifon, se fierbe din nou și se adaugă oțetul la sfârșit.

5. Închideți borcanele ermetic și lăsați-le să se răcească.

6. Păstrați borcanele la loc răcoros. Acești pepeni se păstrează mult timp, nu-și pierd aroma și capătă un gust nou.

Sursa: bucatarul.tv